Friday, January 11, 2013

Radio Gegar !!

Sejak bercuti pattern tidur dah berubah

Malam mata segar bugar

4-5 pagi baru tidur
Pagi....bangun lewat..

Munnar., Kochi....macam Cameron Highland..tak ada kaitan pun dengan cerita ni.

Siang...habiskan masa berehat
Malam...mengadap laptop

Cuba nak selesaikan masalah
Masalahnya...semakin banyak baca...semakin tak faham..
Susahnya....univariate..multivariate...regression....odds ratio...
P value pun tak dapat...

Macamana nak analyse data ni...

Rasanya nak mengaku kalah..
I need help from someone! ...Tapi later la

So....rehat...dengar radio

Sejak bermastaution di seberang ni..lama tidak dengar radio...
Tak sempat..
10 malam dah tidur...subuh pukul 5 pagi....jadi awal la bangun
Tidur mesti cukup...minimum 7 jam
Baru esoknya boleh berfikir dengan waras dalam pekerjaan.
Fizikal pun kena kuat..kerja buruh banyak angkat berat, kena drill, hammer, saw, screw etc..

Tengok radio kat Astro...ada radio Gegar Pantai Timur...malay version
Dulu kat Kelantan selalu dengar pukul 8-12 malam...siaran lagu Hindi oleh DJ famous Su..nama penuh tak ingat

Kat sini, tak ada frequency..jadi kena dengar melalui Astro...
After 12 midnight...Gegar lagi ok sebab tak perlu dengar DJ berceloteh..lagu aje...

Masih segar...
Sambung study la